Víťazi !

Základná škola s materskou školou
Pionierska 2 Brezno
Prejsť na obsah

Víťazi !

Základná škola s materskou školou Pionierska 2, Brezno
Uverejnený v Základná škola · Piatok 30 Sep 2022
Víťazi !
S radosťou si vám dovoľujem oznámiť, že naša snaha bola odmenená a žiaci 6.D zo ZŠ s MŠ Pionierska 2 Brezno sa, pod vedením svojej pani učiteľky triednej PhDr. Tichej, stali víťazmi súťaže Vyčisti si svoju rieku, organizovanej Slovenskou akadémiou vied v rámci Európskej noci výskumníkov. Do tejto celoslovenskej súťaže sa žiaci zapojili vytvorením pracovnej skupiny, ktorá monitorovala úsek rieky Hron a následne spísala správu o svojej činnosti. Písanie samotného protokolu bolo naozaj náročné. Zapojiť museli vedomosti z matematiky, biológie i geografie.
Zo všetkých zapojených pracovných skupín na Slovensku vybrala komisia zostavená z členov SOVVA, o.z. a Ústavu polymérov SAV, v.v.i. jeden víťazný tím, ktorého odmenou za vykonanú prácu je okrem iného i návšteva vedeckého pracoviska Slovenskej akadémie vied - Ústavu polymérov SAV, v. v. i. a ročné predplatné časopisu Zázračná planéta.

Súťaž, ktorá je pod záštitou pani prezidentky a predsedu vlády, bola pre šiestakov skutočnou výzvou, ktorá im trochu pootvorila dvere do sveta vedcov a vedeckého bádania.
Dňa 30.9.2022 bolo v Bratislave v Starej tržnici, za prítomnosti televíznych kamier, slávnostné vyhlásenie víťazov.
Ich úspech nás naozaj veľmi teší a dúfame, že sa budú aj naďalej zapájať do rôznych projektov a súťaží.


Návrat na obsah