XV. ročník celoslovenskej literárnej súťaže Literárny Lučenec

Základná škola s materskou školou
Pionierska 2 Brezno
Prejsť na obsah

XV. ročník celoslovenskej literárnej súťaže Literárny Lučenec

Základná škola s materskou školou Pionierska 2, Brezno
Uverejnený v Základná škola · Štvrtok 24 Nov 2022
XV. ročník celoslovenskej literárnej súťaže  Literárny Lučenec
    Začalo to úplne jednoducho. Písali sme slohovú prácu - umelecký opis.  A jedna práca bola výnimočná. Poslali sme ju do celoslovenskej literárnej súťaže Literárny Lučenec. Nielen pani učiteľka slovenčiny, ale aj odborná porota ocenila toto malé autorské dielo.
24.11. 2022 si Lucia Jurošová, žiačka 8.A triedy,  prevzala diplom a knihu za 3.miesto v próze v súťaži Literárny Lučenec.
Vyhodnotenie víťazov sa uskutočnilo v krásnych priestoroch Novohradskej knižnice  v Lučenci. Milé stretnutie ľudí, ktorí nielen radi čítajú, ale i sami tvoria poéziu či prózu,  umocnil krátky kultúrny program i neformálne stretnutie zúčastnených s porotou.
Luckina práca vyšla v zborníku, ktorý Novohradská knižnica zostavila z ocenených prác.
Keďže nám do odchodu autobusu zvýšil čas, prezreli sme si synagógu i budovu Radnice mesta Lučenec. V jej veľkolepých priestoroch je zriadené aj Mestské múzeum. Jeho návšteva bola skvelou bodkou za príjemne prežitým dňom. Nájdete v ňom ukážky bývania v 50. až 70. rokoch 20.storočia, ale i meštianskeho interiéru v období Biedermeier, smaltované riady z lučeneckých smaltovní, obrazy maliara Lučenca Františka Gyurkovitsa, tri podoby školskej triedy či expozícia textilky Poľana Opatová a nábytkárstva Mier .
Písanie slohov, často pre mnohých žiakov nepríjemná úloha, môže byť aj motivujúce. A niekedy je ocenené aj niekým iným, nielen vyučujúcimi slovenského jazyka.
Zdroj článku:


Návrat na obsah