Akcie ZŠ - Základná škola s materskou školou Pionierska 2, Brezno

Základná škola s materskou školou
Pionierska 2 Brezno
Prejsť na obsah

Exkurzia v ŽP

Stalo sa už tradíciou, že žiaci 8. ročníka sa v rámci vyučovacieho predmetu chémia, zúčastňujú exkurzie u nášho najväčšieho zamestnávateľa v Železiarňach Podbrezová. Žiaci sa počas nej oboznámia s procesom výroby ocele na starom závode, môžu pozorovať valcovanie rúr a nasávať nezameniteľnú atmosféru výrobných závodov.
02 Maj 2024

Zo života malých kuchtíkov č.3

Malí kuchtíci z krúžku nahliadli do priestorov Hotelovej akadémie v Brezne. Zažili nádherné popoludnie medzi študentmi, ktorí si pre nich pripravili palacinky, ukážku flambovania, výrobu cukrovej vaty. Pri odchode im darovali vlastnoručne vyrobené lízatká a kľúčenky.
30 Apr 2024

Okresné kolo Biologickej olympiády kategória D (6. a 7. ročník)

Vyučujúci biológie môžu byť právom pyšní na svojich žiakov Michala Majchúta a Ellu Račákovú, ktorí našu školu úspešne reprezentovali v CVČ Brezno. Ako víťazi školského kola získali výsadu zúčastniť sa okresného kola Biologickej olympiády. Svoje výborné vedomosti a praktické zručnosti naplno využili. Michal obsadil výborné 2. miesto, Ellu určite potešilo pekné 6. miesto.
29 Apr 2024

Krajské kolo Chemickej olympiády

Naši talentovaní žiaci Lukáš Ridzoň z 9. B triedy a Lucka Jurošová z 9. A triedy, ktorí získali prvé a druhé miesto v okresnom kole CHO, sa dňa 18.4.2024 zúčastnili krajského kola CHO. Súťaž sa konala na Základnej škole Sitnianska 32 v Banskej Bystrici a zúčastnilo sa jej 31 najlepších chemikov z Banskobystrického kraja.
29 Apr 2024

Deň Zeme v Škd Motýlik

V pondelok sme si u nás v školskom klube detí pripomenuli Deň Zeme. Pani vychovávateľky si pripravili zaujímavé aktivity pre deti a spoločnými silami sme vyrobili nádherné diela, ktorými sme si vyzdobili naše priestory Škd Motýlik. Deti sa zhodli na tom , že našu planétu musíme spoločne chrániť.
25 Apr 2024

Pytagoriáda

Pytagoriáda je matematická súťaž, v ktorej okrem správnosti vypočítaných príkladov rozhoduje aj čas, za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady. V decembri sa uskutočnilo školské kolo Pytagoriády, v ktorom bolo 16 úspešných žiakov 3. a 4. ročníka.
25 Apr 2024

Spoznaj cudzie slová

Väčšina z nás pri komunikácii používa bežné slová, ale pre vaše vlastné vzdelanie je obdivuhodné, keď poznáte aj cudzie výrazy. Cudzie slová sa dnes stali neodmysliteľnou súčasťou našej každodennej komunikácie.
25 Apr 2024
Návrat na obsah