12/2022

Základná škola s materskou školou
Pionierska 2 Brezno
Prejsť na obsah

Detský vianočný jarmok aj v MŠ

10.12.2022 sa v školskej jedálni konal 6. detský vianočný jarmok, ktorého sa po prvýkrát zúčastnila ja MŠ Hradby. Naše detičky, tak mohli prezentovať svoju fantáziu, šikovnosť, zručnosti pri výrobe milých vianočných ozdôb. Poďakovanie patrí vedeniu, že nás oslovilo, učiteľom, že nás usmernili, deťom za príjemne strávený deň a neposlednom rade rodičom a príbuzným, že náš jarmok podporili a odľahčili svoje peňaženky.
21 Dec 2022

Vianoce v múzeu

Tradične aj tohto roku v adventnom čase, trieda predškolákov- Sovičky navštívila vianočnú vystavu v Horehronskom múzeu pod názvom ,,Čaro a krása Vianoc,,. Výstavu sme si mohli nie len pozrieť, ale aj načerpať inšpiráciu pre našu prácu v MŠ. Predvianočnú atmosféru dotvorila aj výstava ,,V krajine rozprávok".
21 Dec 2022

Vianočné medovníčky

Keďže sú Vianoce predo dvermi, tak aj tento rok sme sa rozhodli spolu s deťmi napiecť medovníčky. Detičky sa oboznámili so surovinami na prípravu medovníkov, aktívne sa zapojili do váženia, miesenia, ochutnávania, vaľkania, vykrajovania, potierania a pečenia cesta.

Oboznámili sa so surovinami a prípravou polevy na zdobenie medovníkov, a pokúsili sa vyzdobiť svoj medovníček čo najkrajšie.

Poďakovanie zasielame do kuchyne za poskytnutie piecky.
21 Dec 2022

Hravé športovanie č.10

Zamerali sa na štafety. V aktivitách deti rozvíjali spoluprácu, vytrvalosť a zároveň posilňovali telo.
Naučili sa tri super hry. Prvá aktivita: Reťazová podliezačka, druhá: Tunely s loptami a tretia: Lavína, alebo reťazová naháňačka. Deti si pohybové aktivity užili, odreagovali sa a hlavne sa zabavili.
20 Dec 2022

Komiksiáda alebo Komiksom k čítaniu

Komiksiáda alebo Komiksom k čítaniu
Základná škola Pionierska 2 sa zapojila do jubilejného 10. ročníka súťaže Komiksiáda alebo komiksom k čítaniu. Vyhodnotenie tejto súťaže prebehlo v priestoroch Hornozemplínskej knižnice vo Vranove nad Topľou, kde sa konal odborný komiksový seminár, ktorý žiakom vysvetlil, ako tvoriť komiks, z pohľadu literárneho, ale aj výtvarného.
13 Dec 2022

Hravé športovanie č.9

V tejto aktivite sme rozvíjali pohybové zručnosti, obratnosť, rýchlosť a stratégiu.
Vyskúšali sme si ringhokej, v ktorom proti sebe hrali 2 tímy zložené zo 4-6 hráčov. Cieľom bolo dostať herný kruh do brány protivníka za pomoci palice. Hru sme ukončí, uplynutím dohodnutého času, prípadne keď padol stanovený počet gólov. Deti si hru rýchlo osvojili, ale hlavne užili.
11 Dec 2022

6. DETSKÝ VIANOČNÝ JARMOK sa opäť vydaril

6. DETSKÝ VIANOČNÝ JARMOK sa opäť vydaril
Sobotné dopoludnie 10.12.2022...
Jedáleň zmenená na tržnicu plnú neobyčajne krásnych vianočných ozdôb od výmyslu sveta. Vzduchom sa niesla vôňa ihličia, čerstvo pečených oblátok, horúcej čokolády, či vianočného punču. Malí predavači s nadšením ponúkali svoje výrobky usmievajúcim sa zákazníkom.
11 Dec 2022
Návrat na obsah