Medzinárodný deň školských knižníc – 4. októbrový pondelok

Základná škola s materskou školou
Pionierska 2 Brezno
Prejsť na obsah

Medzinárodný deň školských knižníc – 4. októbrový pondelok

Základná škola s materskou školou Pionierska 2, Brezno
Uverejnený v Základná škola · Piatok 27 Okt 2023
Aj tento školský rok sa naša škola zapojila do celoslovenského projektu Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice, ktorého témou bolo Školská knižnica vám dáva priestor na to, aby ste boli výnimoční.
Aj my sme to poňali výnimočne a naši žiaci sa tak zúčastnili nášho podujatia s názvom Školská knižnica ako studnica príbehov.
Naši piataci si pripomenuli tento významný deň návštevou knižnice, kde môžu načerpať informácie, získať čitateľské kompetencie, návyky či spríjemniť si voľné chvíle čítaním kníh, beletrie či odbornej literatúry. Pani učiteľka ich previedla zákutiami knižnice, predstavila knižné oddelenia, oboznámila s postupom, ako sa prihlásiť a získať čitateľský preukaz do školskej knižnice. Iní si zase vytvárali záložky do svojich obľúbených kníh.
Naši šiestaci absolvovali rôzne čitateľské aktivity, ktoré súviseli s knihami, ktoré si mali priniesť. Jednotlivé časti dramatizovali, kreslili literárne postavičky a mnoho iného.
Naši siedmaci vytvárali lapbooky, čo je „kniha“ zložená z interaktívnych prvkov, ktoré spája spoločná téma. Iných zase navštívili naši malí druháci, ktorí im pekne čítali a rozprávali o svojich obľúbených knihách.
Naši ôsmaci sa zahrali na literárnych detektívov, ktorí hľadali knihy podľa zadania. Potom si mali vybrať jednu knihu, ktorú prečítali a odporučiť ju svojim spolužiakom. Iní zase pracovali s pracovným listom a plnili tak jednotlivé úlohy.
A nakoniec naši deviataci sa zúčastnili besedy s pánom Kičom, ktorý im vyrozprával zážitky zo svojho detstva a dal mnoho rád do života. Jednou z rád bolo i to, že priateľstvo je ten najcennejší dar, ktorý môžeme od života dostať. Lebo skutočného priateľa spoznáš, keď ho budeš potrebovať.





Návrat na obsah