05/2024

Základná škola s materskou školou
Pionierska 2 Brezno
Prejsť na obsah

Preventívne aktivity

Naši ôsmaci sa 7.5.2024 zamýšľali s p. Vankom , lektorom občianskeho združenia Slovensko bez drog, nad užívaním rôznych drog. Prednáška PRAVDA O DROGÁCH pomohla ujasniť žiakom význam slova DROGA ako látky, ktorá je návyková a zároveň omamná.
16 Maj 2024

Piatacka miniexpedícia

Počas druhého májového týždňa sa žiaci piateho ročníka zúčastnili školskej exkurzie zameranej na prehĺbenie poznatkov z predmetov dejepis a geografia. Rozdelení do dvoch skupín, pričom každá mala úplne odlišné počasie , navštívili susedný Liptov.
16 Maj 2024

Záhony

Zasadená zelenina, bylinky a kvety v našich vyvýšených záhonoch sa pekne prijali. Všetko rastie a kvitne. Deti sa o rastliny starajú s láskou. Okopávajú ich, ochutnávajú ich, polievajú ich a privoniavajú k vôni kvetou a byliniek. Pestovanie vlastnej zeleniny, je pre nás veľká výzva, ale aj príjemná a obohacujúca voľnočasová aktivita.
10 Maj 2024

Okresné kolo Školského pohára SFZ dievčat

Okresné kolo Školského pohára SFZ dievčat, ktoré sme organizovali 02.05.2024 máme šťastne za sebou . Turnaja sa zúčastnili 3 družstvá. Dievčatá si zmerali svoje sily, ale ako to býva, víťaz je len jeden. Do krajského kola, ktoré sa uskutoční 22.05.2024 postupuje ZŠ Jánošovka Čierny Balog. Druhé miesto obsadila ZŠ Predajná a na treťom mieste skončila ZŠ s MŠ Pionierska 2 Brezno.
06 Maj 2024

Exkurzia v ŽP

Stalo sa už tradíciou, že žiaci 8. ročníka sa v rámci vyučovacieho predmetu chémia, zúčastňujú exkurzie u nášho najväčšieho zamestnávateľa v Železiarňach Podbrezová. Žiaci sa počas nej oboznámia s procesom výroby ocele na starom závode, môžu pozorovať valcovanie rúr a nasávať nezameniteľnú atmosféru výrobných závodov.
02 Maj 2024
Návrat na obsah