10/2023

Základná škola s materskou školou
Pionierska 2 Brezno
Prejsť na obsah

Deň jablka v MŠ Hradby spojený s besiedkou pre starých rodičov

Jablko vnímame ako niečo úplne bežné, hoci je najcennejším z ovocí. K nášmu zdraviu prispieva už tisícky rokov, preto si aj tento rok 25.10.2023 deti z MŠ Hradby (Sovičky) pripomenuli medzinárodný DEŇ JABLKA vystúpením pre starých rodičov spojené s tvorivými dielňami, kde deti spolu so ,,starkými,, naplno využili svoju fantáziu a vytvorili krásne obrázky z prírodnín.
27 Okt 2023

Návšteva LUNY

Každé ročné obdobie má svoje čaro, jedinečnosť a neopakovateľnosť. Tak je to aj s ľudským životom. Na rozdiel od prírody má človek možnosť prežiť svoje ľudské obdobia len raz za celý život. Jeseň života si každoročne pripomíname v októbri ako Mesiac úcty k starším.
25 Okt 2023

Ovocný ma mliečny program na P2

Odmalička nám bolo vštepované, že najviac vitamínov a dôležitých stopových prvkov obsahuje ovocie, zelenina a pre zdravé kosti sú podstatné mliečne výrobky. Vitamíny v ovocí a minerály sú nevyhnutné pre ľudský organizmus. V našom jedálničku by preto mala mať ich konzumácia nezastupiteľné miesto.
24 Okt 2023

Literárna exkurzia 7. ročník

Učenie v škole si stále mnoho ľudí stotožňuje s tým, že je potrebné sedieť v lavici, počúvať učiteľa a odpisovať z tabule. Silu zážitku však tak jednoducho nenahradíme. „Moderná“ zážitková pedagogika je výnimočná tým, že odovzdáva žiakom nové vedomosti, poznatky, zručnosti i hodnoty cez emočné zážitky detí a vlastné prežívanie. Vďaka emóciám dokáže žiak informáciu precítiť ďaleko intenzívnejšie a čo je dôležité, uloží si ju hlbšie.
20 Okt 2023

Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka

Uplynulý týždeň na našej škole prebehlo školské kolo olympiády zo slovenského jazyka, ktorého sa zúčastnilo 16 žiakov. Išlo o výber žiakov z 8. a 9. ročníka. Keďže má olympiáda preveriť znalosti, zručnosti a vedomosti žiakov, pozostáva z troch častí. Prvá časť, v podobe písomného testu, sa konala 17. 10. Následne 20. 10. sa realizovala druhá a tretia časť, a to transformácia textu a rečnícky prejav.
20 Okt 2023

Návšteva štátnej opery Banská Bystrica

19.10.2023 sa deviataci a ôsmaci zúčastnili hudobno-scénického predstavenia "Nemé tváre / Výkriky do ticha" v Štátnej opere Banská Bystrica. Inscenácia pranieruje vážny spoločenský problém šikanovania prostredníctvom hudby, tanca a činoherného umenia.
Žiakov inscenácia zaujala a z predstavenia si odniesli hlboký zážitok.
19 Okt 2023
Návrat na obsah