02/2024

Základná škola s materskou školou
Pionierska 2 Brezno
Prejsť na obsah

Lyžiarsky výcvik v MŠ Hradby

Šampióni v lyžovaní, uháňajú z horských stráni.
Hurá šupom zo svahu, chce to hlavne odvahu.
V termíne od 12.02 do 16.02.2024 sa 31 detí z MŠ Hradby a Boženy Němcovej zúčastnili lyžiarskeho výcviku v lyžiarskom stredisku MÝTO SKI.
Detičky si mohli počas piatich dní vyskúšať "všetky" typy zjazdoviek. Nelyžiari začínali úplnými základmi na miernom svahu a postupne skúšali jazdu na vleku.
19 Feb 2024

Alexander Dubček - československý politik

Výstavu venovanú poprednému predstaviteľovi tzv. Pražskej jari, osobnosti, ktorá presadzovala spoločensko-politické uvoľnenie v socialistickom Československu, a ktorá pod heslom "socializmus s ľudskou tvárou" túžila po demokracii a ochrane ľudských práv v neľahkej ére sovietskeho vplyvu mali možnosť žiaci 9. ročníka vidieť v dňoch 15.2. a 16.2. v priestoroch synagógy v Brezne.
16 Feb 2024

Medzinárodný deň materinského jazyka

Verše P.O.Hviezdoslava z básne Mňa kedys zvádzal svet nám pripomínajú, akým vzácnym a krásnym je pre každého jeho rodný, materinský jazyk.
V kalendári je mu vyčlenený aj konkrétny deň, a to 21.február. Vznikol z iniciatívy OSN pre výchovu, vedu a kultúru (UNESCO) a oslavuje sa od roku 2000.
16 Feb 2024

Valentín

Láska je tu s nami...
Svätý Valentín je patrónom všetkých, ktorí sa majú radi. Na našej škole sme si 14. februára spríjemnili vyučovanie anglického jazyka pestrými aktivitami. Cieľom bolo rozvíjať spoluprácu, toleranciu, vzájomnú dôveru, priateľstvo. Ďakujeme všetkým za nápaditosť, tvorivosť, milé slová a úsmevy.
14 Feb 2024

Šaliansky Maťko

V priestoroch Centra voľného času v Brezne sa uskutočnil 29. ročník okresného kola literárnej súťaže v prednese slovenskej povesti, ktorú poznáme pod názvom Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského. Súťaž prispieva k vytváraniu osobitného vzťahu detí, nielen k čítaniu kníh, ale predovšetkým bližšieho vzťahu k slovenskej ľudovej slovesnosti, konkrétne k povestiam.
14 Feb 2024

Krajské kolo Technickej olympiády

Po úspešnom umiestnení sa v okresnom kole Technickej olympiády sme postúpili do krajského kola. Súťaž sa uskutočnila 7. 2. 2024 na ZŠ J. G. Tajovského v Banskej Bystrici, v centre techniky – CETECH. Želiezko v ohni sme mali v kategórii B – mladší žiaci. Najprv si žiaci merali sily v teoretickej časti, po obednej prestávke nasledovala praktická časť. V závere bolo vyhodnotenie výsledkov. Aj keď sme sa neumiestnili na stupni víťazov, bola to veľká a zaujímavá skúsenosť.
14 Feb 2024
Návrat na obsah