Marec - mesiac kníh

Základná škola s materskou školou
Pionierska 2 Brezno
Prejsť na obsah

Marec - mesiac kníh

Základná škola s materskou školou Pionierska 2, Brezno
Uverejnený v Základná škola · Nedeľa 26 Mar 2023
Návšteva starších žiakov mladších
Marec je mesiac knihy. Tento sviatok sme si pripomenuli na hodinách slovenského jazyka, na ktorých sme sa vybrali na návštevu k našim spolužiakom na prvý stupeň.
Čítali sme im rôzne rozprávky a prváčikovia nás pozorne počúvali. Po prečítaní nám vedeli zreprodukovať text a aj odpovedať na naše otázky. Prišli na to, že rozprávky ich nielen zabavili, ale našli v nich aj ponaučenie - v Jablku sa dozvedeli, že je vždy dobré sa so všetkým podeliť s druhými a Palička pomocníčka ich zase naučila, že s dobrým srdcom a múdrou hlavou prejdeš celý svet.
Po prečítaní si žiaci pripravili krátke aktivity, ktoré prváčikovia s nadšením robili. Pomocou kartičiek nám prerozprávali rozprávky Červená čiapočka, Tri prasiatka a Sedem kozliatok. Pripomenuli sme si aj rozprávkových hrdinov - Janko Hraško, Pinocchio, Zlatovláska, Trojhlavý drak, Šípková Ruženka, Vodník a mnoho iných.
Naši ôsmaci si zase pripravili pre žiakov 1. Š  dramatizované čítanie. Žiaci si vopred rozdelili úlohy zvieratiek, ktoré postupne navštívili “zámoček”. Žiačikom sa to veľmi páčilo a ešte aj dostali od nich malý darček v podobe kníh.
Prváčikom a budúcim prváčikom sa naša návšteva zapáčila a dohodli sme sa, že nabudúce navštívia naše triedy ONI a prečítajú nám obľúbenú rozprávku.
Už teraz sa na nich veľmi tešíme!
  



Návrat na obsah